4 Φεβρουαρίου, 2023

Ελληνορθόδοξη Κοινωνία Προσώπων ΔΙΨΩ

Μακάριοι οι διψώντες και οι πεινώντες την δικαιοσύνην,ότι αυτοί χορτασθήσονται

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ – ΕΝΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΑΓΙΟΣ

Ο Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς, ένας ακόμη σύγχρονος Άγιος, διδάσκει με τη ζωή του και μας στηρίζει με τα θαύματά του! Από τα σπουδαιότερα έργα του, ήταν η δημιουργία ορφανοτροφείου και στέγης για τα παιδιά των φτωχών οικογενειών. Έσωσε έτσι πολλές νεανικές ψυχές από τους δουλέμπορους της Ανατολής και τις κακοπάθειες της φτώχειας.

Περιγραφή

Ένα παιδί με σωματικές αναπηρίες πείσμωσε για τον Χριστό, πολλαπλασίασε τα τάλαντά του και νίκησε τον κόσμο! Ταξίδεψε, διακρίθηκε, σαγήνεψε, άλλαξε τη νομοθεσία των ΗΠΑ, σταμάτησε τυφώνες κι όλα αυτά ξυπόλυτος, ατημέλητος, κουτσός και ψευδός! Ο Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς, ένας ακόμη σύγχρονος Άγιος, διδάσκει με τη ζωή του και μας στηρίζει με τα θαύματά του! Δεν έχουμε παρά να τον μιμηθούμε.

Η ακλόνητη πίστη του πατρός Ιωάννη και η σταθερότητά του στην Ορθοδοξία βοήθησαν όλους τους Ορθοδόξους, όχι μόνο της Κίνας και της Ιαπωνίας, αλλά ολόκληρης της Διασποράς. Σε όλα τα μελανά γεγονότα, ο πατήρ Ιωάννης στεκόταν βράχος ακλόνητος και δυνατό στήριγμα.

Από τα σπουδαιότερα έργα του Σεβασμιώτατου πατρός Ιωάννη ήταν η δημιουργία ορφανοτροφείου και στέγης για τα παιδιά των φτωχών οικογενειών. Έσωσε έτσι πολλές νεανικές ψυχές από τους δουλέμπορους της Ανατολής και τις κακοπάθειες της φτώχειας. Συγκεκριμένα, το ορφανοτροφείο ξεκίνησε με μόλις 8 παιδάκια κι έφθασε στο τέλος να αριθμεί 3.500!

Είχε πάντοτε κρεμασμένη στον λαιμό του μια βαριά ξύλινη εικόνα της Παναγίας του Κουρσκ, που ευλαβούνταν ιδιαίτερα οι Ρώσοι μετανάστες, κι έτσι κάθε φορά που επισκεπτόταν έναν άρρωστο, του έδινε να την προσκυνήσει και του διάβαζε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας.