4 Φεβρουαρίου, 2023

Ελληνορθόδοξη Κοινωνία Προσώπων ΔΙΨΩ

Μακάριοι οι διψώντες και οι πεινώντες την δικαιοσύνην,ότι αυτοί χορτασθήσονται

ἔνοχος θανάτου ἐστί –

Ζούμε σε εποχές δύσκολες, σε εποχές όπου οι δυνάμεις του σκότους προετοιμάζονται για τον μεγάλο πόλεμο και διωγμό κατά των Χριστιανών. Έναν διωγμό ο οποίος είναι άτυπος ακόμα στην πατρίδα μας, αλλά ήδη και εδώ ύπουλα και κρυφά έχει ξεκινήσει. Κι εκεί που θα περιμέναμε την ηγεσία της Εκκλησίας του Χριστού , να βγει μπροστά και να μιλήσει, βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο. Το κράτος να κυνηγάει τους Ιερείς που αγωνίζονται και τους Μητροπολίτες μας να τηρούν σιγή ιχθύος! Και διερωτάται κανείς…

• -Γιατί η Εκκλησία δεν ορθώνει ανάστημα απέναντι στον «Καίσαρα;».

• -Γιατί ανέχεται να διώκεται Ιερέας που Λειτούργησε πριν 2χρόνια, κατά το διάστημα των απαγορεύσεων που είχε επιβάλει η Κυβέρνηση;

• -Από πότε ο Ιερέας του Υψίστου οφείλει να υπακούει τους επί γης εντολείς και όχι τον Ιδρυτή της Εκκλησίας μας, Κυρίο ημών Ιησού Χριστό;

• -Από πότε η Ορθόδοξος Πίστη η οποία είναι ορισμένη από το Σύνταγμα υπόκειται σε εντολές αναστολής τέλεσης Θείας Λειτουργίας από το πολιτικό σύστημα της χώρας;

H Z’ Οικουμενική Σύνοδος απαγορεύει στους Επισκόπους να δέχονται το κλείσιμο των ναών οποιαδήποτε αιτία και αν υφίσταται. Απόσπασμα από το «Σύνταγμα των Θείων και Ιερών Κανόνων». Κανών Δ΄ τῆς Ἁγίας καί Οἰκουμενικῆς Ἑβδόμης (Ζ΄) Συνόδου τῆς ἐν Νικαίᾳ: «…Εἴ τις οὖν δι΄ ἀπαίτησιν χρυσοῦ, ἤ ἑτέρου τινός εἴδους, εἴτε διά τινα ἰδίαν ἐμπάθειαν, εὐρεθείη ἀπείργων τῆς λειτουργίας, καί ἀφορίζων τινά τῶν ὑπ΄ αὐτόν κληρικῶν, ἤ σεπτόν ναόν κλείων, ὡς μή γίνεσθαι ἐν αὐτῷ τάς τοῦ Θεοῦ λειτουργίας, καί εἰς ἀναίσθητον τήν ἑαυτοῦ μανίαν ἐπιπέμπων, ἀναίσθητος ὄντως ἐστί, καί τῇ ταυτοπαθείᾳ ὑποκείσεται, καί ἐπιστρέψει ὁ πόνος αὐτοῦ ἐπί τήν κεφαλήν αὐτοῦ, ὡς παραβάτης ἐντολῆς Θεοῦ καί τῶν Ἀποστολικῶν διατάξεων…».

Αδελφοί… «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου». Στις καρδιές μας δεν μπορεί να μας κάνει κανένας τίποτα, αν εμείς δεν θέλουμε, ούτε και στο νου μας , αν εμείς δεν θέλουμε, ούτε και στην ψυχή μας, αν εμείς δεν θέλουμε. Ο Πατρο Κοσμάς την περίοδο της Τουρκοκρατίας έλεγε… «θα σας πάρουν τα σπίτια σας; Δώστε τους τα, την ψυχή σας μην δώσετε, την Πίστη σας μην δώσετε.» Κάντε την ψυχή σας κατοικητήριο Θεού. Μέσα στο Ναό της ψυχής μας δοξάζουμε τον Θεό. Εκεί δεν μπορεί να μπει κανείς να μας τον πάρει. Κανείς να δώσει εντολή να κλείσει. Δοξάστε τον Θεό για όλα.

Ο απόστολος Παύλος, χρησιμοποιώντας έναν λόγο της Παλαιάς Διαθήκης (προφήτης Ησαΐας), αναφέρεται στο πρόσταγμα του Κυρίου στον λαό Του: «εξέλθετε εκ μέσου αυτών και αφορίσθητε, λέγει Κύριος, και ακαθάρτου μη άπτεσθε, καγώ εισδέξομαι υμάς, και έσομαι υμίν εις πατέρα και υμείς έσεσθέ μοι εις υιούς και θυγατέρας» (Β’ Κορ. 6, 17-18). «Φύγετε μακριά απ’ αυτούς και ξεχωρίστε. Μην αγγίζετε ακάθαρτο πράγμα κι εγώ θα σας δεχτώ. Θα είμαι για σας ο Πατέρας κι εσείς θα είστε γιοι και θυγατέρες μου».

Και ήρθε η στιγμή να το δούμε και αυτό. Ιερέα του Υψίστου στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ο λόγος; ‘Εκλεψε; ΟΧΙ! Ασέλγησε; ΟΧΙ! Εξύβρισε; ΟΧΙ! Μεταχειρίστηκε βία; ΟΧΙ! Έκανε κάποια απάτη; ΟΧΙ! Εκβίασε; ΟΧΙ! Ε, τότε γιατί δικάζεται; ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ!!! Απέναντι του βρέθηκαν 3 κοριτσόπουλα με ηλικία γύρω στα 40 με μια και μόνη εντολή. Δεν θέλουμε τα λεφτά του, θέλουμε την σιωπή του…καταδικάστε τον!!! και αυτό έγινε! Πρώτος μάρτυρας: Ο αστυνομικός ο οποίος δέχτηκε εντολή , να μεταβιβάσει την εντολή στο περιπολικό να πάει στον Ιερό Ναό για έλεγχο!!! Ερώτηση μου: Αφού κύριε Αστυνομικέ δεν έχετε ιδία εμπειρία του συμβάντος και αφού την ώρα εκείνη εσείς βρίσκόσασταν στο αστυνομικό τμήμα, τί δουλειά έχετε να βρίσκεστε στο δικαστήριο σαν μάρτυρας κατηγορίας; Και για την ιστορία… οι απαντήσεις του αστυνομικού ήταν ”νομίζω”, ”απ’ότι θυμάμαι”, ”θεωρώ”, ”δεν έχω δει το βίντεο, αλλά θεωρώ”!!! Επίσης ανέφερε στο δικαστήριο οτι επεβλήθει πρόστιμο στον Ιερό Ναό. Σε ερώτηση όμως του δικηγόρου αν είναι βέβαιος για αυτό, η απάντηση του οργάνου ήταν: ”Έτσι νομίζω!” Αξιόπιστη μαρτυρία δηλαδή !!!Βέβαια κανένα πρόστιμο δεν επεβλήθει στο Ναό. Και ακολουθεί η δεύτερη αξιόπιστη μαρτυρία!!! Κωνσταντίνος Φλαμής!!! ”Ήμουν στην Μητρόπολη Πατρών για λογαριασμό του ΑΝΤ1 και βγαίνοντας έξω μάθαμε οτι λειτουργούσε κανονικά ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πατρών ,πήγα και μπήκα μέσα αφού βρήκα την πόρτα ανοικτή και κατέγραψα με την κάμερα μου (παρανόμως αφου δεν είχε κάμία άδεια απο την προϊσταμένη αρχή του Ιερού Ναού!Βέβαια το δικαστήριο δεν έδωσε καμία σημασία!) ” Πρόεδρος: ”Πόσα άτομα ήσαν εντός του Ιερού Ναού;” Φλαμής: ”Δεν πρόσεξα αλλά απο την κάμερα είδα 25 με 30 άτομα” (Σε Ναό 510 τετραγωνικών!) έπειτα, συνέχισε ο κ. Φλαμής έφυγα και πήγα στον Μητροπολίτη να ζητήσω ενα σχόλιο και αυτό που μου είπε ο Μητροπολίτης ήταν ”δεν μπορεί να είναι κλειστή η Ευαγγελίστρια και ανοιχτή μια άλλη εκκλησία” . Πρόεδρος: ”εκεινή την ημέρα μάθατε αν λειτουργούσε και κάποια άλλη εκκλησία στην Πάτρα;” Φλαμής: ”Καμία” (πως το ήξερε δεν ξέρω!) Δικηγόρος: ”Πήρατε άδεια για να μπείτε στην εκκλησία;” Φλαμής: ”Έχω άδεια απο τον Μητροπολίτη, μου έχει πει δηλαδή και προσωπικώς οτι μπορούμε να καταγράφουμε σε δημόσιους χώρους και στις εκκλησίες”(Λεπτομέρεια: δεν παρουσίασε καμία έγγραφη άδεια). Δικηγόρος: ”Η νομοθεσία λέει οτι χρειάζεται έγγραφη άδεια” (σχόλιό μου: σίγα που θα δώσουμε σημασία τώρα τι λέει η νομοθεσία, την δουλειά μας να κάνουμε !) Φλαμής: ”Ο Μητροπολίτης μου είπε και αν θέλετε να τον ρωτήσετε (σχόλιο μου: σιγά μη τον ρωτήσουμε κ. Φλαμή…τι λέτε τώρα, σας πιστεύουμε!!!) οτι έχουμε την άδεια” .

Για να μην μακρυγορώ και οι δυο μάρτυρες ήταν τόσο αξιόπιστοι που οι απαντήσεις που δώθηκαν ήταν της μορφής : ”νομίζω” , ”απ,ότι θυμάμαι”, ”θεωρώ” ”μου το έχει πει προσωπικά” κτλ. Επίσης δεν παρουσιάστηκε ούτε ένα έγγραφο σαν αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του πατρός Αναστασίου ο οποίος καταδικάστηκε για να το ξεκαθαρίσουμε, όχι γιατί είχε ανοιχτό τον Ιερό Ναό αφου η ΚΥΑ ήθελε τους Ναούς ανοιχτούς για ατομική προσευχή, αλλά επειδή τελούσε την Θεία Λειτουργία την ώρα που ήταν ανοιχτός ο Ναός!!!

Και έρχεται η σειρά της Υπεράσπισης. Μάρτυρες; 1ος ΠΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: (Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας – Τομέας Φαρμακολογίας – Βιοεπιστημών – PhD in Biology, Department of Biology, University of Athens, GREECE – Diploma in Biology, University of Athens, GREECE) 2ος π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ: (Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.) είναι τόσο μεγάλο το βιογραφικό του που θα το παραθέσω σε σύνδεσμο: https://www.impantokratoros.gr/theodoros_zisis_biogrfiko.el.aspx

Με λίγα λόγια δηλαδή , είχαμε την τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη απέναντι σε έναν αστυνομικό που είδε ενα δημοσίευμα στο internet και πήρε εντολή να στείλει ενα περιπολικό να ελέγξει, (χωρίς ο ίδιος να έχει ιδία άποψη) και απέναντι στον Κωνσταντίνο Φλαμή ο οποίος είχε μιλήσει προσωπικώς με τον Μητροπολίτη, δεν παρατήρησε πόσα άτομα ήταν μέσα στο Ναό, νομίζει οτι ο Μητροπολίτης τιμώρησε τον π. Αναστάσιο (δεν συνέβει ποτέ) και ήταν σίγουρος χωρίς να δει, οτι όλοι οι υπόλοιποι Ναοί ήταν κλειστοί!

Πάμε τώρα να δούμε την στάση των δικαστών. Έχουμε μια εισαγγελέα η οποία δεν έβγαλε κουβέντα κατα την διάρκεια της διαδικασίας, φαινόταν ενα κορίτσι φοβισμένο που δεν ήξερε τι έπρεπε να πει , δεν ρώτησε τίποτα τους μάρτυρες και απλά στο τέλος έβγαλε την απόφαση. ΕΝΟΧΟΣ!!! Για την κυρία πρόεδρο τι να πούμε… μια φωτογραφία που να απεικονίζει το βλέμμα της κατά την διάρκεια της διαδικασίας θα αρκούσε για να καταλάβει κανείς πολλά!

Το θέμα είναι ενα: Αν αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι , τότε δίνουμε το δικαίωμα στον κάθε υπουργό με μια ΚΥΑ να καθορίσει τον τρόπο που εμείς σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα ασκούμε τα λατρευτικά μας καθήκοντα. Είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό; Είναι δυνατόν να βλέπουμε σε βίντεο και να διαβάζουμε σε ρεπορτάζ, πως μια σχεδόν ολόκληρη διμοιρία αστυνομικών με δίκυκλα, έκανε περιπολίες γύρω από Ιερό Ναό; Περιπολίες για ποιον ακριβώς λόγο; Για να συλλάβουν τον «τρομοκράτη» Ιερέα; Ή τους «εγκληματίες» Χριστιανούς; Και όλα αυτά γινόντουσαν υπό την πλήρη απουσία των Μητροπολιτών μας. Επισκόπων οι οποίοι θεωρητικά θα έπρεπε να πρωτάξουν στήθη και να υπερασπιστούν ποίμνιο και Ιερείς. Όμως η Εκκλησία δεν είναι οι Μητροπολίτες. Εκκλησία είναι το άθροισμα των Πιστών. Και υπάρχουν Πιστοί που θα βρεθούν απέναντι σε όποιον τολμήσει να αλλάξει έστω κι ένα γιώτα από τις Ιερές Γραφές και θα υπερασπιστούν τους Ιερείς που αγωνίζονται τον καλό αγώνα της Πίστεως. Η Ορθόδοξη Πίστη είναι σαν το μάτι, το οποίο δεν δέχεται ούτε μια τρίχα μέσα του. Δεν επιτρέπεται να την αναμίξεις με ξένα στοιχεία, πρέπει να μείνει αγνή και αμόλυντη.

Ἂς προσέξουμε• ὄχι ἁπλῶς νὰ προσέξουμε, ἀλλὰ ν᾽ ἀγωνισθοῦμε γι᾽ αὐτὴ τὴν πίστι. Ἔξω ἀπὸ τὴν πίστι αὐτὴ δὲν ὑπάρχει σωτηρία. Γι᾽ αὐτὴ τὴν πίστι ἂς φωνάξουμε κ᾽ ἐμεῖς μαζὶ μὲ τοὺς πατέρες τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων• Αὐτὴ εἶνε ἡ ἀληθινὴ πίστι, αὐτὴ εἶνε ἡ ἁγία πίστι, αὐτὴ εἶνε ἡ αἰωνία πίστι. Σ᾽ αὐτὴν βαπτισθήκαμε καὶ σ᾽ αὐτὴν θὰ πεθάνουμε• ἀμήν. (†) ἐπίσκοπος Αὐγουστῖνος

Θα κλείσω με δικό μου σχόλιο απέναντι στην δικαστική εξουσία.”Η δικαιοσύνη που άφησε ελεύθερο τον παιδεραστή Λιγνάδη, η δικαιοσύνη που απήλλαξε τον παιδεραστη Γεωργιάδη, η δικαισύνη που απήλαξε τους : Χριστοφοράκο, Μαυρίδη, Αθανασιάδη, Σκαρπέλη, Αργυρόπουλο, Κουβάτσο, Νικάκη, Καλδή, Λέτσα, Λυγινό και πολλούς άλλους για τα μαύρα ταμεία της siemens, ‘εκρινε ένοχο έναν Ιερέα επειδή τέλεσε Θεία Λειτουργία!!!”

Είναι δυνατόν μια ΚΥΑ να είναι υπεράνω του Συντάγματος; Αυτή τη δικαιοσύνη δεν την θέλουμε και δεν την χρειαζόμαστε !!! Αυτό είναι ωμή επιβολή της Κρατικής Βίας! Ζούμε σε μια κοινωνία που όποιος έχει αντίρρηση στα ”θέλω” του ”Σουλτάνου” φυλάκίζεται. Ελπίζω η δικτακτορία που ζούμε σήμερα να τελειώσει σύντομα.

Ιωάννης Σαλογιάννης